Doel

Natuurlijk zal iemand met een EHBO-diploma zijn kennis up-to-date moeten houden, omdat ook de eerste hulpverlening aan verandering onderhevig is. Zowel in de theorie, de praktische aanpak of de benadering van het slachtoffer kunnen er veranderingen optreden.
De Utrechtse Vereniging kan u als hulpverlener op de hoogte houden van deze veranderingen, die gebaseerd zijn op actuele landelijke richtlijnen. Tijdens de herhalinglessen zal ook aandacht besteed worden aan herhaling van de theorie en de praktische vaardigheden.
Ervaren Instructeurs Eerste Hulp delen met u ervaringen uit de praktijk en door te oefenen op onze Lotusslachtoffers houdt u uw praktische vaardigheden op peil. Het volgen van herhalingslessen is tevens belangrijk om uw diploma of certificaat geldig te houden.
Voor wie?

Voor iedereen die in het bezit is van een geldig EHBO-diploma en lid is van onze vereniging.
Bent u nog geen lid van onze vereniging? U kunt lid worden voor € 31,65 per kalenderjaar + € 8,- verlenging diploma: word lid.

Waar?

De lessen worden gegeven in het
Nimeto
Smijerslaan 2
3572 LP Utrecht

Op het terrein van het Nimeto is het gratis parkeren, daar buiten is het betaald parkeren.
Wanneer?

Elk jaar worden 12 herhalingslessen gegeven. Zes op woensdagavond en zes op donderdagavond. Hieronder staan alle lessen met daarvoor het lesnummer. De lessen van de woensdag worden het volgende seizoen op de donderdag gegeven en vice versa. Zo heeft iedereen in twee jaar tijd alle 12 lessen gevolgd en kan het diploma verlengd worden.

De lessen starten om 19.30 uur en zijn uiterlijk 22.00 uur afgelopen, tenzij anders aangegeven.

Woensdagen
Les 1: 12 september 2018. Uitwendige wonden, brandwonden, oogletsels
Les 3: 03 oktober 2018. BLS-AED en PBLS. Stoornissen vitale functies. Les begint om 19.00 uur!
Les 6: 14 november 2018. Anatomie, inhalen stoornissen vitale functies
Les 8: 12 december 2018. Ongevallen-boxen. Les begint om 19.00 uur!
Les 9: 30 januari 2019. BLS-AED en PBLS (meting), Actieve bloedingen, shock. Les begint om 19.00 uur!
Les 11:13 maart 2019. Verbandleer, vervoer (korte afstand), Samsplint.

Donderdagen
Les 2: 20 september 2018. Warmte en koudeletsels, vergiftigingen, electriciteit
Les 4: 11 oktober 2018. BLS-AED en PBLS. Stoornissen vitale functies. Les begint om 19.00 uur!
Les 5: 08 november 2018. Kneuzingen, verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen
Les 7: 06 december 2018. Ongevallen-boxen. Les begint om 19.00 uur!
Les 10:07 februari 2019. BLS-AED en PBLS (meting), Actieve bloedingen, shock. Les begint om 19.00 uur!
Les 12:21 maart 2019. Verbandleer, vervoer (korte afstand), Stoornissen vitale functies

Foto EHBO'er